Jan Kislinger31. července 2019
[-]

Wiretapping

Jak jednoduché je odposlechnout síťovou komunikaci mezi dvěma počítači? Stačilo by třeba jen ustřihnout a rozdvojit síťový kabel? Wiretapping je způsob, jak se připojit na síťový kabel a odposlechu docílit. Při odposlouchávání dochází ke "kopírování" originální komunikace na útočníkovo odposlouchávací zařízení. Nedochází k žádné úpravě přenášených dat.

Pavel Richtarik29. července 2019
[-]

Analýza podozrivého súboru "Outstanding Payment.jar" - 1. časť

Je antivírus stopercentnou ochranou proti škodlivým súborom? Aké techniky používajú autori malwaru na to, aby sa vyhli detekcii? Séria článkov popisuje náš postup pri statickej analýze podozrivého Java súboru a odhaľuje zaujímavé zistenia o jeho štruktúre aj o samotnom procese analýzy.

Michael Kupka16. července 2019
[-]

Sonoff S26 Wi-Fi

Jak je to z bezpečností drobných domácích IoT zařízení? Je jejich bezpečnost stále na špatné úrovni? Špehují výrobci své uživatele? Otestovali jsme pro vás chytrou zásvuku Sonoff S26 Wi-Fi, která je populární i na českých e-shopech.

1. ledna 2019
[-]

Služby

Společnost ARICOMA a.s. stojící za projektem HackingLab nabízí služby v oblasti security assessmentu jako je penetrační testování, sociální inženýrství či red teaming.