Róbert Fajd14. června 2024
[-]

Porovnanie verzií ChatGPT pre analýzu kódu

Od posledného článku, kedy sme sa venovali využitiu ChatGPT na analýzu kódu prešiel takmer rok. Medzitým sa technológia posunula a novšia verzia je vo viacerých smeroch lepšia. Je to ale tak aj pri analýze kódu?

Martin Musil30. května 2024
[-]

Android APatch – moderní root pro (skoro) všechny

Je mnoho důvodů, proč jsou mobilní telefony běžící pod operačním systémem Android stále tak populární. Výrobci dokážou uživatelům nabídnout velmi levné modely pro každodenní použití, špičkové telefony s extrémním výkonem ale také například odolné přístroje do těch nejnáročnějších prostředí. Pro mnoho uživatelů a technologických nadšenců však tento systém znamená především svobodu, která se jim naskytne, pokud si stůj telefon takzvaně „rootnou“.

Jakub Labant3. května 2024
[-]

Vytvoření vlastního Shellcodu – část 2

Dnešní článek přímo naváže na konec předchozího, kde jsme si nastínili, jak vytvořit vlastní shellcode, respektive jeho základ. Pro použití v praxi (exploitu) je však nezbytné vyhnout se některým aspektům např. použití hodnoty NULL nebo závislosti na pozici v paměti, což si názorně předvedeme. Aby námi vytvořený shellcode nezůstal pouze jako nic nedělající „kostra“, vytvoříme ten obecně nejrozšířenější – reverse shell.

Blažej Rypák12. prosince 2023
[-]

Generovanie HMAC tokenu v BurpSuite

Nasledujúci článok sa bude zaoberať problematikou generovania HMAC tokenov na základe klienta a možnými riešeniami, vrátane použitia nástrojov ako Puppeteer, Headless prehliadač a Burp Suite PyScripter-er pluginu. Táto problematika je relevantná pre situácie, kedy je potrebné generovať HMAC hlavičky pre každú HTTP požiadavku, pričom HMAC sa generuje z challenge a kľúča dynamicky na strane klienta.